Boek ‘Houtkoorts’

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

29,95

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Het eerste originele Nederlandstalige boek voor de bogenbouwer.

Stap voor stap wordt beschreven en geïllustreerd hoe je van een balk of stam een mooie boog maakt.

De beschreven technieken gelden zowel voor longbows als brede platte bogen.

Daarnaast een hoop achtergrondinformatie over onder andere: geschiedenis; ontwerp; houtstructuur, houtsoorten; drogen; kloven; tilleren; afwerking; pijlen maken; pezen draaien; enz. enz.

 

Hieronder een slider met een aantal pagina’s ter illustratie:

1 beoordeling voor Boek ‘Houtkoorts’

  1. Waardering 5 uit 5

    Tim

    Je zou denken dat een boek van dit formaat, over het maken van iets ‘simpels’ als een houten boog, vol moet staan met door te worstelen theoretische saaie kost. Je verwacht dan ook snel door te bladeren naar het praktische gedeelte. Maar het boek is van begin tot eind boeiend en het kost geen enkele moeite om het in chronologische volgorde uit te lezen. Dit komt deels door de logische opbouw van het boek, maar ook door de lekker leesbare en humoristische schrijfstijl.
    Het boek staat barstensvol informatie die je goed tot je moet (en wilt) nemen, maar tegelijkertijd merk je ook dat houten bogen bouwen vooral een leuke bezigheid is, waarbij je weliswaar nauwkeurig en doordacht bezig moet zijn, maar waar je zaken ook vooral niet te serieus moet nemen. Je moet er al vóór het schieten van genieten (ja, mag gequote worden 😉 ) en het lezen van dit boek maakt daar al een wezenlijk onderdeel van uit.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *