Houtkoorts Nederlandstalig boek met alle basiskennis voor het maken van goede houten handbogen. Voorzien van veel tekeningen en foto’s.
The Traditional Bowyers Bible deel 1, 2, 3 en 4 Veel goede info in het Engels. Vooral de delen van Tim Baker over ontwerp en prestaties en het hoofdstuk van Jim Hamm over tilleren zijn een must.
Das Bogenbauer-buch door Flemming Alrune Interessante info over de historie van de Europese boog en met omschrijving van vervaardiging van longbow en platboog.
Hunting with the bow and arrow Saxton Pope. Prachtige verhalen uit het begin van de 20 eeuw. Met name het deel over Ishi, een der laatste “wilde Amerikaanse indianen”. ISBN 978-1568331461. Ook op diverse plaatsten gratis te downloaden.
Hunting the hard way Howard Hill kon er ook wat van. Prachtige verhalen, maar zonde van al die dode dieren. ISBN 978-1568331461
ISHI the last Yahi Geschiedenis van de laatste “wilde” indiaan in de VS. Ca 1915. Naast historische feiten over uitroeiing van de inheemse bevolking ook info over hoe deze indiaan, op prehistorische wijze, bogen en pijlen maakte. Doordat Pope dit vastgelegd heeft zijn verschillende technieken bewaard gebleven. ISBN – 0-520-04366-9 Universaty of California press.
Archerylibrary.com Site met een aantal klassieke online boeken. O.a “Toxophilus”, “Hunting with the bow and arrow” en “The wichery of archery”. Daarnaast een aantal klassiekers uit de engelse traditie.
Ottoman-Turkish-Bows. Performance and design. De Canadees Adam Karpowicz maakt en bestudeert compositebogen. In zijn boekwerk worden traditionele bouwmethodes, materialen en decoraties uitvoerig behandeld. Volgens de auteur een boek voor de kenner. Met dank aan Alex Wittenaar voor de tip.
Bob Kooi’s Archery Publications B.W. Kooi schreef een aantal artikelen over de mechanische aspecten van pijlen en bogen. Deze wetenschappelijke artikelen zijn in het engels gesteld en voorzien van wiskundige onderbouwing. Voorwaar geen lichte kost, maar een must voor wie de ware aard van Archery wil doorgronden.
Archery: The Technical Side In 1947 publiceerden C. N. Hickman, Forrest Nagler en Paul E. Klopsteg een wetenschappelijk onderbouwd boek over de handboog en zijn mechanische eigenschappen. Van tijd tot tijd zware kost maar ook met erg interessante conclusies en voorstellen betreffende efficiëntie van handbogen. Zo ken je misschien wel de extreme recurve boog van Hickman. Het boek is zeldzaam en duur, mocht iemand een download op het net tegenkomen, laat het svp weten.
 Pfeil und Bogen. Van de Prehistorie tot de Middeleeuwen. Dikke pil van Jürgen Junkmanns, waarin alle Noord Europese pijl- en bogenvondsten worden gedocumenteerd.
—-