Gebroken boog….Hoera!

Geplaatst in: Nieuws | 0

Hier de tip van Tony de Haan voor al je gebroken bogen:

“Geen idee of iemand al eerder op het idee is gekomen om bogen, die helaas gebroken zijn, te combineren. Scheelt een hoop geld en werk en is best leuk om te doen. Meestal is het gedeelte dat niet breekt prima te hergebruiken.

Toen mijn mooie zelfgemaakte English Longbow (groenhart, hickory en purperhart ) vanaf de punt omhoog spleet, bedacht ik me dat ik nog een goede helft over had én daarnaast ook nog een gebroken boog uit een essen balk had liggen. Die brak tijdens het tilleren, dus het handvat was nog vierkant.
De punten van de longbow ingekort en in het essen gemonteerd. Om e.e.a. in balans te krijgen heb ik op de rug van de essen boog nog een extra (korte) werparm op de upper limb gebonden. Deze werparm bestaat uit iep, essen en bamboe.

Gewoon een experiment met een vreemde boog als resultaat, maar hij presteert onverwacht goed.
Ik noem hem “Krakie”, omdat ie onheilspellend kraakt bij het uittrekken…natuurlijk door de constructie. Dus als een regisseur nog een onheilspellend geluid zoekt bij het uittrekken van een boog moet ie mij en Krakie inhuren.”

Tony de Haan

Geef een reactie