Houtkoorts, hét boek om zelf een handboog te maken

Hier bij Zelfbogenmaken koop je Houtkoorts bij de schrijver zelf, dus aan de bron! Je kunt ook terecht voor vragen en advies.
Tevens vind je HIER
een link naar recente aanvullingen.
Voor bestellingen: zie onderaan deze pagina of in de SHOP

Houtkoorts is hét Nederlandstalige boek voor de bogenbouwer. Maak zelf een boog met dit handboek. Stap voor stap wordt beschreven en geïllustreerd hoe je van een balk of stam zelf een mooie boog maakt. De beschreven technieken gelden zowel voor longbows als brede platte bogen.

Met veel achtergrondinformatie over: geschiedenis; ontwerp; houtstructuur, houtsoorten; drogen; kloven; tilleren; afwerking; pijlen maken; pezen draaien; enz. enz.

Ter illustratie hieronder enkele pagina’s in een slider.

Het boek telt 163 full-color pagina’s met tekst, uitleg en veel tekeningen en foto’s. In totaal ca. 350 afbeeldingen, onder andere over boogontwerp en houtselectie, en ook fotoseries over tilleren, pezendraaien en pijlenmaken. Het formaat is ca. 25 x 18 cm.

Houtkoorts is volop leverbaar en de verkoopprijs bedraagt 29,95 euro.
De verzendkosten binnen Nederland bedragen €3. In de rest van Europa €5. Buiten Europa €7.

 

Ga hier naar de webshop.

Bestel je het liever anders? Stuur dan een emailbericht..

Het boek is ook af te halen op de volgende plaatsen.

  1. Makkum, Markt 21. Graag eerst even mailen of bellen: 0647962065
  2. Budel (NB), Anjerstraat 4. Graag eerst even bellen: 0495 493849.

Voor meer informatie en bestellingen: zelfbogenmaken@planet.nl

 

Maak zelf een boog met het boek Houtkoorts
Schieten met een zelfgemaakte boog: altijd raak!

Enkele reacties van lezers:

Bedankt Jan!!  Heel mooi boek!! Vorig weekend 2 Taxus boomstronken in VW Polo naar huis vervoerd. We gaan gelijk aan de slag!
Groetjes, Miranda (Nootdorp)

Hallo Jan, Voor Sinterklaas heb ik het boek Houtkoorts gekregen en ik moet zeggen: ik ben aangestoken om bogen te gaan bouwen!
Alvast bedankt, Sebastiaan (IJlst)

Beste Jan, Het boek is net (5 minuten geleden) met de post toegekomen. Bedankt voor de snelle service. Het ziet er mooi uit, knap gedaan.Ik ben gisteren hout gaan kopen…………….ik kan er aan beginnen 😉
Met vriendelijke groeten, Luc  (Brasschaat, Belgie)

Hoi Jan,  Het boek is ontvangen waarvoor mijn dank. Het ziet er goed uit en zal me veel lees- en bouw  plezier opleveren.
Groetjes, Erik (Sint Oedenrode )

Het boek is ontvangen, ziet er prachtig uit.
Bedankt, Philip (Wageningen)

Beste Jan, ik heb vorige week je boek gekocht en vond het zeer interessant om te lezen en had het dezelfde dag al bijna uit !!
Zelf ben ik meubelmaker van beroep en toch heb ik een hoop nieuwe dingen geleerd over de houtsoorten. Erg leuk geschreven en dankzij de foto’s en tekeningen kunnen er geen misverstanden ontstaan.
Groeten, Jeffrey (Den Helder)

Het boek kwam prachtig op tijd aan – en wat een mooi boek! Ik kom bijna in de verleiding het zelf ook eens te proberen 🙂
Hartelijke groet, Nicole (Utrecht)

Hallo Jan, Ik heb je boek in goede orde ontvangen. Dank je wel voor het snelle opsturen. Nu maar lezen en alles in de praktijk toepassen. Mijn eerste twee bogen zijn al bijna klaar.
Bedankt, groeten, Mathijs (Capelle aan den IJssel)